S čím nám může pomoci bylina, která je známá pod názvem Ostropestřec Mariánský?


Přemýšleli jste někdy nad tím, jak moc je pro nás důležité naše vlastní zdraví? A co bychom pro něj měli každý den dělat? Tak je jasné, že pokud budeme pravidelně cvičit naše tělo se udrží v lepší kondici a budeme snáze odolávat veškerým nemocem, které by nás mohli potkat. A to samé platí, pokud se začneme vyhýbat tučnému a nezdravému jídlu, které může zatěžovat náš organismus a přivodit nám různé obtíže, které se již jenom těžko budou léčit. A jak je známo asi nejlepším lékařem ze všeho je přirozené Slunce. Pokud se budeme pravidelně vystavovat slunci, získáme tím veliký přísun vitamínu D, který je pro naše tělo nezbytně nutný, protože bez něj bychom si přivodili veliké obtíže.

bodlák

Vitamín D nám pomáhá v mnoha funkcích, které se odehrávají v našich tělech. A to hlavně i u našich dětí. A to i u těch nejmenších. Pokud by neměli dostatek vitamínu D, špatně a pomalu by rostli do výšky a jejich kosti by byly velmi křehké. A proto dbejte na svoje zdraví i vašich dětí. A pokud můžete vždy šáhněte po přírodních lécích, a ne těch chemických. Například byliny jsou skvělým pomocníkem při mnoha obtížích. A na co vám například pomůže Ostropestřec Mariánský Darka-shop? Tato bylina je velmi zdravá a roste buď jenom jeden nebo dva roky. Je to okrasný bodlák, který se k nám dostal z jihovýchodní Asie. U nás se mu velmi daří a najít ho můžete skoro na všech místech. A to také u silnic anebo na cestách. Jeho největší účinky jsou takové, že jsou doslova blahodárné na orgány jako jsou játra anebo žlučník.

bodlák

A věděli to naši předkové již od sedmnáctého století, kdy ho začali hojně používat. A nejsilnější zdroj léčivých látek se právě ukrývají v drcených plodech. V této bylině se totiž nacházejí látky, které se nazývají silymariny. A ty jsou právě jako hlavní složka v mnoha lécích, které se předepisují na problémy s játry. A obsahuje také velmi silné léčivé látky, které se například v minulosti používaly k léčení hadího uštknutí. A dnes se používá i například při otravách jedovatými houbami. Pomáhá při detoxikaci, které občas vaše játra potřebují. A také působí jako velmi dobrý antioxidant. A to znamená, že vaše buňky bude chránit před oxidačním stresem. Ale například ho budete užívat i v případě jako jsou žlučové kameny anebo virová hepatitida typu B. Je to všestranný pomocník, který by měl být ve vaší lékárničce.